Alternate Future Wiki
Advertisement

Трећи Светски Рат је проузрокован економском кризом након корона вируса, порастом диктатуре у Турској и Другим Корејским ратом.


Сукобљени

Савезници

Циљ Савезника је победа над Новом Осовином и превласт САД и ЕУ. Савезници су контра Новој Осовине након распада Комунистичке Алијансе 1990-их. У наредним ратовима извојевали су победе у Јужној Америци.

Нова Осовина

Циљ овог савеза је слом Савезника и економска певласт. Главне чланице су Русија и Кина. Након рата ове државе су пропатиле економски и војно. Подржавале су слом демократије у Боливији.

Недржавни учесници и добровољачке трупе

Различити народи су створили своје герилске војске као контра државама у којима су угњетавани. Најважније су: Курдска Народна Армија(КНА) Косовска Ослободилачка Војска(КОВ) и Војска Ослобођења Северне Ирске(ВОСИ). Ове групе су изводиле нападе на на страно становништво, саботирали војне базе и уништавале стране верске објекте. Често су коришћени као добровољци у страним војскама. Добровољачке трупе су углавном мањински и угњетавани народи.

Други Корејски Рат

Северна Кореја је од 2010-их почела агресивну политику према Јужној Кореји. 2020. започела је нови нуклеарни програм са циљем проширења нуклеарног арсенала са 60 на 120 нуклеарних ракета. Северно-корејски вођа Ким Џонг Ун је преминуо 2020 и дошао је Ким Ил Сунг млађи са циљем да уједини Кореју.

Advertisement